Veckans ledare: Ninni

IMG_0474 - Version 2

Nina (Ninni) Martin

Kår:
Östersundom Scouter rf

Ansvarsuppdrag på lägret:
Mångsysslare och patrullrådd

Favoritstund under lägerdagen. Varför?
Kvällarna helt klart! För jag tycker lägerbålen är så stämningsfulla med sång och lägereld och så brukar det ju också svalna till kvällen (den här damen tycker inte om hetta).

Favorit lägerpryl:
Min hängmatta

Min onödigaste scoutpryl:
Tror det måste vara min dyna, men den klarar jag nog mig inte utan.

Dricker helst mitt kaffe/te ur:
Min emaljerade muminmugg

Favorit lägersnacks:
Nötter, torkade bananchips och choklad

Favoritsång i scoutsångboken:
Please play for me! och Onni Konni (för jag har äntligen lärt mig alla rörelserna!)

Jag skulle vilja lära mig:
Flera knopar och att bygga flaskskepp

I min rinka finns alltid:
Jag har nog alltid med mig min mugg, vattenflaskan, min kniv, lilla första-hjälps väskan och något ätbart. Beroende på utfärd har jag sen också med mig utrustning för övernattning och byteskläder. Sen har också en toalettpappersrulle i en minigrip-påse hängt med en god stund så den hör väl till min grundutrustning 🙂

Därför är jag scoutledare:
För att jag tycker massor om gemenskapen, äventyren och utmaningarna. I scoutingen lär jag mig hela tiden nya saker och alla de roliga stunderna både i veckoverksamheten och under evenemang gör det till världens bästa hobby!

Mitt bästa knep:
Ifall sovsäcken är kall eller fuktig på kvällen kan man värma upp vatten och hälla det i en aluminium-flaska, trä en yllestrumpa över den slutna flaskan och sätta den in i sovsäckens fotända. Det lönar sig att vänta 10-15 minuter före man hoppar in i sovsäcken, då hinner sovsäcken värmas upp en del. Sedan kan flaskan lämnas kvar i fotändan och då kan man njuta av en varm sovsäck genom natten. Har man varmt om fötterna så känns hela kroppen varm!

Mitt motto/ett citat jag gillar:
”The happiest people do not have the best of everything. But they make the best of everything they have.”

På svenska kan ett motsvarande ordspråk vara:
”Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över utan det handlar om att lära sig dansa i regnet.”

Scoutingen har jag lärt mig att se möjligheter i alla situationer, att göra det bästa av en situation och att allt är möjligt om vi gör tillsammans.

Posted in Veckans ledare.