Veckans ledare: Pati

???????????????????????????????

(Patricia) Pati Borgman

Kår:
Scoutkåren Åfararna

Ansvarsuppdrag på lägret:
Lägerchef

Favoritstund under lägerdagen. Varför?
Lägerbålet. Då samlas alla för dagens sista gemensamma fiilis-stund och stämningen brukar vara på topp. Dessutom är det super mysigt.

Favorit lägerpryl:
En vattentät paddlingspåse för min sovsäck. Ingenting är skönare än att efter en regnig (eller solig) dag krypa ner i en torr sovsäck. I vattentäta påsen ryms också bra en valfri pyjamas som också hålls torr!

Min onödigaste scoutpryl:
En mugg som är bara en platta (”för att spara utrymme”) och sen i origami-stil ska vikas ihop till en mugg. Helt otroligt onödigt.

Dricker helst mitt kaffe/te ur:
Min Norge-mugg!
Norgemugg

Favorit lägersnacks:
Torkade dadlar

Favoritsång i scoutsångboken:
Hela boken. Nånej. Jag kan inte bestämma mej så jag måste säga två:
Uti skymning blid och Tag fram ditt bästa humör.

Jag skulle vilja lära mig:
Spela saxofon.

I min rinka finns alltid:
Ett regnskydd till rinkan och ordentliga ”kura”-kläder. Ofta är regnkläderna oanvända när man kommer hem, men de är nog ändå en sak som ska vara med varje gång för regnet kan överraska när som helst.
Dessutom finns det alltid en chokoplatta för nödsituation i min rinka. Jag har aldrig varit i sådan nöd att jag behövt äta upp chokoplattan, men jag brukar byta ut den när den smultit och stelnat tillräckligt många gånger.

Därför är jag scoutledare:
För att scoutingen har gett och ger mig utmaningar, äventyr, möjligheter, erfarenhet och framför allt bra fiilis.

Mitt bästa knep:
Vik in fotändan av din sovsäck under dig om sovsäcken är längre än du själv. Det är din egen kroppsvärme som gör att sovsäcken blir varm, så ju mindre extra utrymme det finns inne i sovsäcken – desto varmare blir det.

Mitt motto/ett citat jag gillar:
”I can and I will. Watch me.”

Posted in Veckans ledare.