Veckans ledare: Tina

TinaW

Tina Wermundsén

Kår:
Scoutkåren Åfararna OCH Östersundom Scouter rf

Ansvarsuppdrag på lägret:
Vu-ledare, samt dagsdejour för fredag 31.7.

Favoritstund under lägerdagen. Varför?
Ett tidigt morgondopp då solen håller på att gå upp, havet ligger stilla, luften redan är varm och då man möter de första leende scoutvännerna för dagen. Jag är egentligen inte morgonpigg, men ett tidigt sommardopp förgyller hela dagen. Den glada och mysiga stämningen kring lägerelden hör också till mina favoritstunder.

Favorit lägerpryl:
Matkärl

Min onödigaste scoutpryl:
?

Dricker helst mitt kaffe/te ur:
Min gamla, nötta emaljmugg

Favorit lägersnacks:
Choko, laku och chips

Favoritsång i scoutsångboken:
Uti skymning blid

Jag skulle vilja lära mig:
Jag skulle vilja lära känna så många kulturer i världen som möjligt.

I min rinka finns alltid:
Det mesta jag behöver

Därför är jag scoutledare:
Jag har varit scout sedan barn, så att bli scoutledare var en naturlig väg att fortsätta på. Tycker det känns meningsfullt och roligt att dela med sig av sin kunskap, och dessutom lär jag mig hela tiden nya saker på samma gång då scoutingen är så mångsidig och då jag hela tiden träffar nya människor.

Mitt bästa knep:
Då du är på läger eller utfärd och kokar mat som ska bli färdig på på några minuter, men saknar klocka kan du be dina vänner sjunga en lämpligt lång scoutsång. Då känns det roligare att tillreda maten och maten är färdig då sången är slut.

Mitt motto/ett citat jag gillar:
Var positiv och njut av dagen (”Carpe diem”)!

Posted in Veckans ledare.