Dag 5 – Torsdag 30.7

Igår började dagen med regn och evakuering från hängmattor till tält men regnet slutade för en stund under flagghissningen.  Vi blev serverade gröt till morgonmål och strax efter det var det dags för första programpasset.  Vargungarna spenderade hela förmiddagen  på stranden där Äventyrsscouterna jobbade på sim-märket. Spejarscouterna byggde vindskydd och knöt överlevnadsarmband. En patrull åkte ut och segla på förmiddagen och en senare på eftermiddagen.  Under första programpasset regnade det hurja mycket och torktältet blev snabbt fullt och började lukta svett.

Efter lunchen lättade regnet och andra programpasset började. De Spejarscoutpatruller som på förmiddagen gjort överlevnadsarmband målade nu mossgraffiti på klipporna och en annan patrull åkte ut och segla. Äventyrsscouterna hade indian-program medan vargungarna åkte ut och paddla.

Klockan fyra var det simning i det inte så varma vattnet och Tortillas en timme senare. Klockan sju började Robinsontävingen.  Spejarna, Vargungarna och Äventyrsscouterna blev indelade i familje-patruller som de deltog med i frisbee-golf, stövelkast, balansering av en boll på en bricka medan alla i patrullen höll i den med ett finger och att stå på en tross så ihop packat som möjligt.  Vinnarfamiljen  gick först och äta fattigariddare och resten följde efter.  Vi slutade dagen med lägerbål fyllt med lekar och sånger med rörelser och sen var det läggdags.

Trots det dåliga vädret på morgonen lyckades vi ha en fin och rolig dag.

Vera och Amanda, Rockyscouter (= äldsta spejarscouterna)

Gå in på https://picasaweb.google.com/afararna.org för att titta på flera bilder.

IMG_2011 IMG_2017 IMG_2019 IMG_2027 IMG_2036 IMG_2049 IMG_2064 IMG_2073 IMG_2086 IMG_2092 IMG_2096IMG_2101

Posted in Okategoriserade.