Dag 6 – Fredag 31.7

Igår blev vi väckta 07.45, och efter som Benjamin inte nånsin vaknar so måste resten i tältet använda operation Bene väckning.  Sen for vi till flagghissning  och så for vargungarna på spårning (de får ni höra mera om senare) och resten blev kvar och äventyrarsscouterna fick göra mjölbollar (Ninjabollar) som man får köpa och spejarscouterna gjorde labyrint-spel och sen gjorde folket drakar av papper sen kom vu:na  tillbaks och sen  blev det nån skräp insamlings juttu och sen blev det kvällsmat och lägerbål.

Vu:nas historia: På morgonen väckte dom oss 07.45 och så for vi och äta morgonmål och sen for vi och packa till spårningen sen när vi hade packat for vi på spårningen och där fanns flera olika kontroller på olika platser i Ekenäs. Där gjorde vi olika saker som: visa lagar, vi fick smaka på olika safter och sen skulle vi gissa vad det var för smaker, vi kasta färger på ett papper, sen på nästa station lagade vi mat och åt den, sen skulle vi måla på ett papper och vi hade ögonen stängda. Sen sku vi göra ett pussel och en hade ögonen stängda ,sen skulle vi träna på våra rop, sen skulle vi göra en maskot till oss,och på alla kontrollerna fick vi ansikts målningar  sen kom vi tillbaka till läge platsen

Alvar Burman och Mattias Mickos

IMG_2104 IMG_2107 IMG_2113 IMG_2118 IMG_2127 IMG_2130 IMG_2139 IMG_2141 IMG_2149 IMG_2176 IMG_2180 IMG_2191 IMG_2196 IMG_2200 IMG_2207

Besöksdag på lördag

Imorgon (lördag) är det besöksdag. Under besöksdagen kommer vi att ha marknad och pengarna går till välgörenhet.

Vi hoppas att ni tänker på att ta med er småpengar, eftersom vår växelkassa är begränsad.

Tack och välkomna! 🙂

Pengar

Dag 5 – Torsdag 30.7

Igår började dagen med regn och evakuering från hängmattor till tält men regnet slutade för en stund under flagghissningen.  Vi blev serverade gröt till morgonmål och strax efter det var det dags för första programpasset.  Vargungarna spenderade hela förmiddagen  på stranden där Äventyrsscouterna jobbade på sim-märket. Spejarscouterna byggde vindskydd och knöt överlevnadsarmband. En patrull åkte ut och segla på förmiddagen och en senare på eftermiddagen.  Under första programpasset regnade det hurja mycket och torktältet blev snabbt fullt och började lukta svett.

Efter lunchen lättade regnet och andra programpasset började. De Spejarscoutpatruller som på förmiddagen gjort överlevnadsarmband målade nu mossgraffiti på klipporna och en annan patrull åkte ut och segla. Äventyrsscouterna hade indian-program medan vargungarna åkte ut och paddla.

Klockan fyra var det simning i det inte så varma vattnet och Tortillas en timme senare. Klockan sju började Robinsontävingen.  Spejarna, Vargungarna och Äventyrsscouterna blev indelade i familje-patruller som de deltog med i frisbee-golf, stövelkast, balansering av en boll på en bricka medan alla i patrullen höll i den med ett finger och att stå på en tross så ihop packat som möjligt.  Vinnarfamiljen  gick först och äta fattigariddare och resten följde efter.  Vi slutade dagen med lägerbål fyllt med lekar och sånger med rörelser och sen var det läggdags.

Trots det dåliga vädret på morgonen lyckades vi ha en fin och rolig dag.

Vera och Amanda, Rockyscouter (= äldsta spejarscouterna)

Gå in på https://picasaweb.google.com/afararna.org för att titta på flera bilder.

IMG_2011 IMG_2017 IMG_2019 IMG_2027 IMG_2036 IMG_2049 IMG_2064 IMG_2073 IMG_2086 IMG_2092 IMG_2096IMG_2101

Dag 4 – Onsdag 29.7

Vi vaknade och steg upp. Till morgonmål fick vi gröt med bärsoppa och bröd. Kl.09.30 for vi  och paddla med kanoter. Vi paddlade till en ö och lagade couscous och sojatomatsås på trangia. På hemvägen stannade vi i Källviken och några simmade och så tittade vi på källan. När vi kom hem till lägerbyn hade vargungarna kommit . Till middag fick vi hamburgare. Efter middagen öppnade kantinen (det var väldigt lång kö!) Kl.18.00 hade vi återvinningskonst. Vi flätade en lång fläta och sydde ihop dem till grytunderlag. Vi fick yoghurt och bröd till kvällsmat. Efter kvällsmaten gick vi ner till stranden och hade stort lägerbål. Där dansade vi och sjöng, och hade några andra program, t.ex. charader. När vi kom upp var det genast tystnad och alla skulle gå i säng.

GRY och YLVA, äventyrsscouter

Mera bilder finns här: https://picasaweb.google.com/afararna.org.

DSC_0470 IMG_1848 IMG_1857 IMG_1883 IMG_1890 IMG_1900 IMG_1907 IMG_1920 IMG_1921 IMG_1935 IMG_1943 IMG_1966 IMG_1980

Dag 3 – Tisdag 28.7

Tisdagen gick i patrullråddets tecken. Alla scouter gick patrullvis en orienteringsbana och hade kontroller med uppgifter. Vi hade enormt tur med vädret, som bjöd på strålande solsken.

På kvällen var det beachparty. Ledarna överraskade med en dans och också patrullerna fick hitta på egna danser. Andra programpunkter fanns också; frisbeetävling, gruppjonglering och vattenballongkastning på ledarna. Den sistnämnda punkten var en klar favorit.

Gå in på https://picasaweb.google.com/afararna.org för att titta på mera bilder.

DSC_0219 DSC_0221 DSC_0232 DSC_0260 DSC_0446 IMG_1727 IMG_1729 IMG_1739 IMG_1765 IMG_1779

Dag 2 – Måndag 27.7

Idag blev vi väckta ungefär klockan 07.45 och gick till flagghissningen, och sedan efter gick vi och äta morgonmål. Efter det hade vi lite fritid för att sedan skulle spejarscouterna och paddla. Och vi blev kvar på området, vi samlades vid flaggstången för att bli uppdelade i två grupper. ena gruppen fick gå med Oliver och Nina och andra fick gå till Fanny och Tina och där diskuterade vi om barnkonventionen. Efter att vi alla var klara så samlades vi igen vid flaggsången och då fick hälften gå med Olivia och Susse och ha memory och andra hälften gå med Rasse och Daniel och spela fotbollar vi hade gjort själv av återvinningsmaterial. Sedan lekte vi med Susse kramnata  och sen fick vi gå och simma. När vi var klara med att simma så gick vi upp och böt till varma kläder och sen gick vi och äta. Efter att vi hade ätit så fick vi göra origami och så fick vi fingermåla. Ungefär efter då så kom spejarscouterna tillbaks och de gick och simma så vi for också. Då fick vi också gå i bastun. Sen kom vi upp och äta….igen. Sen hade vi olika internationella lekar och efter det fick vi fritid. Sedan åt vi hotdog till kvällsmat och fick se en film. Nu ska vi tvätta tänderna och gå och sova så gonatt!

– Sandra och Björg, äventyrsscouter

Mera bilder finns här: https://picasaweb.google.com/afararna.org

DSC_0114DSC_0078 DSC_0085 DSC_0103 DSC_0104 DSC_0106 DSC_0121 DSC_0130 DSC_0147 DSC_0177 DSC_0179 DSC_0214 IMG_1606 IMG_1613 IMG_1619 IMG_1624

Kafé Konsta

Några smakprov på utbudet i lägerkantinen Kafé Konsta!
Utbudet kommer att variera dagligen, beroende på vad kantintomten hittar i butiken. Priserna försöker vi hålla rimliga.

kantin_collage

Spetten kostar 1€/st, medan cookie- och choklad-paketen kommer att var 0,50€/st. En morot får man också för 0,50€.

Drickan kommer att säljas på lösvikt så ta egen mugg med till kantinen, du betalar drickan per deciliter.

Konstigt? Javisst! Välkommen på uppköp.

Veckans ledare: Sara

???????????????

Sara Mickos

Kår:
Scoutkåren Åfararna

Ansvarsuppdrag på lägret:
Dagsdejour för onsdagen

Favoritstund under lägerdagen. Varför?
När det är som soligast och varmast. Då är det skönt att bara sätta sig ner någonstans och njuta!

Favorit lägerpryl:
Min bekväma hängmatta

Min onödigaste scoutpryl:
Min lilla lägerdyna

Dricker helst mitt kaffe/te ur:
En stor och färggrann tekopp

Favorit lägersnacks:
Saltade nötter och torkad frukt

Favoritsång i scoutsångboken:
Siffervisan (1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7…)

Jag skulle vilja lära mig:
Pilbågskytte och svärdfäktning

I min rinka finns alltid:
Det nödvändigaste: Kläder för alla väder, kniv, kompass, matkärl o.s.v. En annan bra sak att alltid ha med är extra plastpåsar. Om man t.ex. är på en hajk och ens skor blir våta, kan man sätta fötterna in i plastpåsarna och sedan in i skorna så blir inte de nya torra strumporna också våta.

Därför är jag scoutledare:
Jag har varit scout ända sedan jag var åtta år och jag vill fortsätta med det så länge som möjligt. Dessutom är det roligt att dela med sig av scoutingen till andra människor.

Mitt bästa knep:
Istället för att släpa med en dyna till lägret kan man bara ta med ett dynvar och fylla det med en eller flera tröjor/skjortor som du ändå har med till lägret.

Mitt motto/ett citat jag gillar:
“Det verkar alltid omöjligt tills dess att det är gjort.” – Nelson Mandela

“En kanna fylls droppe för droppe.” – Buddha

De här två citaten tycker jag bra om. Om det man håller på med blir för stressigt kan man också ta en paus och äta något gott: “Keep calm and eat cupcakes!”